ابزار و لوازم

وزن لوله گازی

بررسی وزن لوله گازی

در این مطلب قصد بررسی وزن لوله گازی را داریم. در صورتی که شما نیز قصد آشنایی با  وزن لوله گازی را دارید، پیشنهاد می شود به مطلب زیر توجه فرمایید.

وزن لوله گازی

لوله گازی چیست؟

پیش از بررسی وزن لوله گازی بهتر است ابتدا به طور مختصر با لوله گازی آشنا شوید. شاید تا کنون این نکته که چگونه گاز ها از پالایشگاه به مکان زندگی شما می رسند، توجه شما را جلب نموده باشد.

در پاسخ این سوال لازم به ذکر است که انتقال گاز ها با لوله هایی معروف به لوله گازی انجام می پذیرد.

لوله های گازی مسیری جهت انتقال گاز از پالایشگاه به محل توزیع آن در شهر ها به شمار میرود.  از لوله گاز جهت انتقال گاز در فواصل دور یا نزدیک استفاده می گردد.

این لوله ها از لحاظ جنس  به دو نوع فلزی و غیر فلزی تقسیم بندی می شود.  لوله های گازی فلزی به طور معمول از جنس فولاد،  برنج  و یا  مس  می باشند.

و لوله های گازی غیر فلزی نیز از جنس پلی اتیلن اند. لوله های گازی فولادی می باشند، از ورقه های فولادی و یا گالوانیزه ساخته شده اند

که  به سبب مقاومت زیاد در برابر رطوبت و فرسایش و خوردگی و ضربه های سخت جهت انتقال های عظیم کاربرد دارند.

از جمله ی این انتقال های عظیم انتقال گاز به شهر های دیگر یا کشور های دیگر می باشد. افزون بر این می توان از این نوع لوله های گازی در پالایشگاه ها  و هم چنین در نیروگاه ها نیز بهره گرفت.

لوله های گازی مسی و یا برنجی به خاطر جنس آن ها معمولا در مصارف کوچک و خانگی و یا کارگاه های صنعتی کوچک استفاده می شوند.

در رابطه با لوله های گازی پلی اتیلن نیز لازم است بیان نمود که ماده ی اولیه ی پلی اتیلن از نفت خام به وجود می آید

و  در ساخت موادی مانند پلاستیک و نایلون کاربرد دارد. لوله های گازی پلی اتیلنی بیش تر در صنایعی چون نفت و گاز و پتروشیمی کار برد دارند.

انواع لوله گازی

لوله های گازی در ساختمان های مسکونی، نیروگاه ها سوله ها، و مراکز صنعتی کاربرد مهمی را ایفا می نمایند.

و افزون بر این جهت انتقال هوای فشرده و هیدورلیک و گاز مایع به کار گرفته می شوند. که لازم است تحمل فشار های زیاد و حساس را داشته باشند و طبق ضوابط سازمان های وابسته تولید گردند.

لوله های گازی به دو دسته روکار و توکار طبقه  بندی می گردند.

و لوله های گازی رو کار: لوله های گازی روکار جهت مصارف خانگی و واحد های صنعتی کوچک قابل استفاده می باشند که در این موارد لازم است از لوله های درز دار مناسب و با کیفیت استفاده گردد.

لوله های گازی تو کار: لوله گازی توکار به جهت مقاومت در برابر خوردگی و  استحکام بیش تر در انتقال های زیر زمینی بین شهر ها و خیابان ها مناسب می باشد  و بیشترین کارایی را دارد.

محاسبه وزن لوله گازی

لوله گازی عبارت اند از ظرفی با مقطع دایره ای شکل توخالی با قطر، ضخامت و طول مشخص می باشند که جهت انتقال گاز به کار می رود.

به این جهت که لوله های فولادی دارای کاربرد گسترده ای در صنعت دارند از این رو شناخت روش محاسبه وزن آن  بسیار لازم و ضروری به نظر می رسد.

جهت محاسبه وزن لوله گازی از فرمول زیر استفاده می شود:

(قطر بیرونی لوله گازی (mm) – ضخامت لوله گازی (mm)) * ضخامت لوله گازی(mm) * 3.14 * 0.00785 * طول لوله گازی (m) = وزن لوله گازی(kg)

دلیل اهمیت محاسبه وزن لوله گازی

ممکن است این سوال ذهن شما را نیز به خود مشغول کرده باشد که محاسبه وزن لوله گازی چه اهمیتی دارد.

همان طور که آگاه هستید وزن لوله  گازی از جمله عوامل تاثیر گذار در قیمت آن به شمار می رود به این صورت که هرچه وزن لوله های گازی بیش تر باشد

قیمت آن ها نیز افزایش پیدا می نماید و یا بالعکس هرچه اندازه لوله های گازی کم تر باشد قیمت آن ها نیز کاهش پیدا می کند.

از همین رو محاسبه وزن لوله گازی دارای اهمیت زیادی می باشد. درج نشدن وزن لوله ها در پیش فاکتور ها از جمله دلایل اصلی اکثر مشکلاتی که در پروژه ها  ایجاد می گردد به شمار می رود.

و به همین سبب بعضی از فروشندگان سودجو ها اقدام به ارسال لوله های گازی باوزن کم می کنند. این در حالی است که که قیمت لوله های گازی باوزن بالاتری را برای شما محاسبه نموده اند.

از این رو محاسبه وزن لوله گازی دارای اهمیت می باشد و با یادگیری نحوه ی محاسبه ی ان ها می توانید از ضرر مالی جلوگیری کنید.

وزن لوله گازی

جمع بندی

انتقال گاز ها با لوله هایی معروف به لوله گازی انجام می پذیرد. لوله های گازی مسیری جهت انتقال گاز از پالایشگاه به محل توزیع آن در شهر ها به شمار میرود.  از لوله گاز جهت انتقال گاز در فواصل دور یا نزدیک استفاده می گردد.

این لوله ها از لحاظ جنس  به دو نوع فلزی و غیر فلزی تقسیم بندی می شود.  لوله های گازی فلزی به طور معمول از جنس فولاد،  برنج  و یا  مس  می باشند. محاسبه وزن لوله گازی چه اهمیتی می تواند داشته باشد.

همان طور که آگاه می باشید قیمت لوله های گازی به وزن آن ها بستگی دارد و هرچه وزن لوله های گازی بیش تر باشد قیمت آن ها نیز بالا می رود

و یا بالعکس هرچه وزن لوله های گازی کم تر باشد قیمت آن ها نیز کاهش پیدا می نماید.  به همین سبب محاسبه وزن لوله گازی دارای اهمیت زیادی می باشد.

درج نشدن وزن لوله ها در پیش فاکتور ها از جمله دلایل اصلی اکثر مشکلاتی که در پروژه ها  ایجاد می گردد به شمار می رود.

و به همین سبب بعضی از فروشندگان سودجو ها اقدام به ارسال لوله های گازی باوزن کم می کنند. این در حالی است که که قیمت لوله های گازی باوزن بالاتری را برای شما محاسبه نموده اند.

برای خرید انواع لوله های مختلف مانند لوله های گازی، لوله مانیسمان و … به سایت اتصالات آنلاین مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =