ابزار و لوازم

سقف کاذب چیست؟

آیا نمی‌دانید سقف کاذب چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟ در چند نوع تولید می‌شود؟ سقف کاذب یکی از مواردی است که در طراحی و معماری داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و زیبایی خاصی به ساختمان می‌بخشد. در انواع مختلفی از جمله رابیتس، دامپ، کامپوزیت، چوبی و… به تولید می‌رسند. شاید برایتان جالب باشد که دراین‌بین نوعی از این سقف‌ها وجود دارد که قابلیت جذب صدای محیط را داراست و می‌تواند گزینهٔ مناسبی برای محیط‌های شلوغ و پرسروصدا باشد.

در این مقاله از اتصالات آنلاین شما را در ابتدا با مفهوم سقف کاذب آشنا کرده و سپس به انواع و مزایا و معایب هر یک از آن‌ها می‌پردازیم و در نهایت شما را راهنمایی می‌کنیم تا بتوانید باتوجه‌به کاربردی که از این مدل سقف‌ها انتظار دارید، بهترین گزینه را انتخاب کنید و خرید مطمئنی داشته باشید.

 

سقف کاذب به همراه نورپردازی

 

سقف کاذب چیست؟

سقف کاذب، سقف اصلی ساختمان نیست! بلکه سقف ثانویه است و در زیر سقف اصلی نصب می‌گردد. تحمل سنگینی وزن سقف‌های کاذب بیشتر بر روی سقف اصلی و سپس دیوارها است. البته این موردی نیست که نگران آن باشید. از مهم‌ترین کاربردهای این نوع سقف‌ها می‌توان به پوشاندن تأسیسات سقف اصلی اشاره کرد. البته کاربردهای دیگری نیز دارد که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • جلوگیری از رطوبت
  • حفظ دما
  • جذب صدای محیط
  • آکوستیک کردن محیط
  • نورپردازی‌های مدرن و جذاب
  • به‌وجودآوردن حجم‌های دکوراتیو
  • زیبایی بخشیدن به فضا
  • عایق نمودن سقف اصلی

شاید برایتان سؤال باشد که این سقف‌ها چه ابعادی دارند و در چه فاصله‌ای از سقف اصلی نصب می‌گردند؟ در پاسخ باید بگوییم سقف‌های کاذب در ابعاد متفاوت تولید شده و حدوداً در فاصلهٔ 8 اینچی از سقف اصلی نصب می‌گردند.

چه مواردی در انتخاب سقف کاذب اهمیت دارند؟

اولین موردی که هنگام انتخاب سقف کاذب باید به آن توجه شود سبک بودن سقف است. علاوه بر این مورد، فاکتورهای مهم دیگری نیز وجود دارند. به طور مثال:

  1. داشتن انعطاف‌پذیری هنگام اجرای کار
  2. در صورت بروز مشکل و اتفاقاتی از قبیل سیل و زلزله آسیبی به ساکنین وارد نکند.
  3. دسترسی راحت برای مواقعی که نیاز به تعمیرات دارید
  4. داشتن جذابیت و زیبایی بصری

 

ساخت سقف کاذب

 

اجزای سقف کاذب

سقف‌های کاذب دارای اجزای مختلفی هستند. از جمله: نبشی، میل‌گرد، گچ و سایر موارد. در بخش از مقاله به‌اختصار به بخش‌های متفاوت سقف کاذب می‌پردازیم:

میل‌گرد

یکی از اجزای مورد استفاده در سقف‌های کاذب میل‌گردهای عمودی و افقی هستند. باتوجه‌به جنس سقف اصلی (تیرآهن، بلوک، بتن) معمولاً از میل‌گرد 10 الی 12 استفاده می‌شود. میل‌گردهای افقی و عمودی به شکلی قرار می‌گیرند که یک شبکه از مستطیل‌های کوچک یکسان تشکیل دهند. گاهی به‌جای استفاده از میل‌گردهای افقی از نبشی و یا سپری استفاده می‌گردد.

نبشی

نبشی بین سقف ثانویه (کاذب) و دیوار اتصال ایجاد می‌کند.

ورقهٔ آکوستیک

این ورقه‌ها نقش عایق صدا را بازی می‌کنند و از لحاظ ظاهری شبیه به مقواهای سوراخ هستند.

چوب‌های چهار تراش

این بخش از سقف کاذب فقط در صورتی وجود خواهد داشت که لایهٔ آخر سقف کاذب، ورقه‌های آکوستیک باشند. این چوب‌های تراش‌خورده که دارای اندازه‌های یکسانی هستند پیش از ورقه آکوستیک نصب می‌گردند.

رابیتس

اگر بخش آخر سقف کاذب را گچ‌کاری در نظر بگیریم، در آن صورت باید از رابیتس استفاده نماییم که یک شبکه فلزی توری‌شکل است و به میل‌گردهای افقی که پیش‌ازاین اشاره شد، متصل می‌گردد.

گچ‌کاری

برای استحکام از گچ‌وخاک استفاده نموده و در مرحله آخر با قالب‌های گچی آن را می‌پوشانند.

سقف کاذب چه مزایایی دارد؟

امروزه استفاده از سقف کاذب در بسیاری از افراد مرسوم شده است و جایگاه ویژه‌ای در میان افراد دارد؛ بنابراین علاوه بر زیبایی دارای ویژگی‌های مثبتی است که بسیاری از افراد و معماران از آن بهره می‌گیرند. از مزایای استفاده از سقف کاذب می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  1. انتقال حرارت به بیرون و یا درون محیط را کنترل می‌کند.
  2. عایق‌سازی ساختمان نسبت به صوت
  3. اجرای آسان و راحت
  4. طول عمر زیاد
  5. دسترسی راحت به تأسیسات سقف
  6. زیبایی

انواع سقف کاذب

سقف‌های کاذب باتوجه‌به مواردی مانند: مواد استفاده شده در آنها، هزینه، آب‌وهوای منطقه و کاربرد موردنظر انواع مختلف و متفاوتی دارند. البته نوع دیگری از دسته‌بندی سقف‌های کاذب وجود دارد که بر اساس امکان دسترسی به سقف اصلی می‌باشد. در برخی از سقف‌های کاذب امکان دسترسی به سقف اصلی وجود دارد و در برخی دیگر برای دسترسی به سقف اصلی باید سقف کاذب را شکافت. انواع سقف کاذب که در ادامه می‌آید شامل هر دو گروه می‌شوند:

  1. پی‌وی‌سی
  2. رابیتس
  3. ترکیبی
  4. آلومینیومی
  5. آکوستیک
  6. گیریلیوم
  7. آسمان‌نما
  8. قطعات پیش‌ساخته

سقف کاذب پی‌وی‌سی

یکی از انواع سقف‌های چوبی است که از مزایای آن می‌توان به ارزان و خوش‌قیمت بودن آن اشاره کرد. علاوه بر اینکه مقرون‌به‌صرفه است؛ چون کار با آن راحت است سرعت انجام کار را بسیار افزایش می‌دهد. به لحاظ ظاهری هم از زیبایی خاصی برخوردار است.

سقف ثانویه رابیتس

سقف کاذب رابیتس شبیه به یک ورقه مشبک است و در دو نوع مسطح و برجسته موجود می‌باشد. یکی از پراستفاده‌ترین سقف‌های کاذب در چند سال اخیر سقف کاذب رابیتس است.

سقف کاذب ترکیبی

از ادغام چندین سقف کاذب به دست می‌آید و جلوهٔ خاص و زیبایی به محیط می‌بخشد.

سقف کاذب آلومینیومی

در این نوع از سقف‌ها از آلومینیوم‌هایی با ابعاد شصت در شصت استفاده می‌گردد. مصارف اصلی آنها در مکان‌هایی است که نیاز به دسترسی به اصلی دارند؛ مانند آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، فرودگاه و…

سقف کاذب آکوستیک

این سقف‌ها عایق صدا هستند و در محیط‌هایی مانند سینما و یا سالن سخنرانی که باید سکوت برقرار باشد تا نظم محیط برهم نریزد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سقف کاذب گیریلیوم

به این نوع از سقف‌های ثانویه، سقف باز هم گفته می‌شود و جنس آن‌ها از آلومینیوم و یا ورق‌های آلیاژی می‌باشد.

 

سقف کاذب آسمان نما

 

سقف کاذب آسمان‌نما

این مدل از سقف‌ها ترکیبی از سقف‌های کاذب و آسمان هستند که بیشتر در مجتمع‌های مسکونی و هتل‌ها استفاده می‌شوند. از مزایای این سقف‌ها می‌توان به ضدزنگ بودنشان اشاره کرد.

سقف کاذب قطعات پیش‌ساخته

سقف‌های کاذب پیش‌ساخته از جنس آلومینیوم هستند که بر روی آن‌ها گچ‌کاری صورت می‌گیرد. نصب آسان و سریع، سبک بودن، تنظیم رطوبت و حرارت محیط و داشتن قابلیت تعویض از بارزترین ویژگی‌های آن‌هاست.

کلام آخر

همان‌طور که گفته شد سقف‌های کاذب دارای کاربردها و انواع متفاوتی هستند که ما در این مقاله به‌صورت مفصل به بررسی تمامی آن‌ها پرداختیم. به‌صورت کلی استفاده از سقف کاذب می‌تواند جلوه مدرنی به محیط ببخشد و از لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون‌به‌صرفه است. باتوجه‌به محلی که قرار است در آن از سقف ثانویه استفاده نمایید و کاربردی که از آن انتظار دارید می‌توانید یکی از انواع سقف‌های کاذب را انتخاب نمایید. امیدواریم این مقاله پاسخ تمامی سؤالات شما را داده باشد و از خواندن آن لذت برده باشید. از همراهی و توجه شما سپاسگزاریم. نظر خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

لوله گازی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + شانزده =