ابزار و لوازم

راهنمای خرید لوله گالوانیز

قیمت خرید لوله گالوانیزه

از نکات پیش از خرید لوله گالوانیزه را می‌دانید؟ نیاز به یک راهنمای خرید لوله گالوانیزه دارید؟ نگران نباشید ما در این مقاله از اتصالات آنلاین قصد داریم تمامی نکاتی که باید پیش از خرید لوله و اتصالات بدانید را برایتان بازگو کنیم. ازآن‌رو که این محصول در صنایع مختلف به‌خصوص در صنعت ساخت‌وساز به‌صورت فراوان استفاده می‌شود و تقاضا برای خرید آن روزبه‌روز افزایش می‌یابد، این نوع لوله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

برای اطلاع از این نکات ارزشمندی که در ادامه خواهیم آورد تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بتوانید خریدی مطمئن و بدون پشیمانی را تجربه نمایید.

 

راهنمای خرید لوله گالوانیزه

 

نکات قبل از خرید لوله گالوانیزه که حتماً باید بدانید

آیا می‌دانید لوله گالوانیزه به چه لوله‌ای می‌گویند؟ لوله گالوانیزه به لوله‌ای اطلاق می‌شود که یک‌لایه فلز روی بر روی آن قرار می‌گیرد. این لوله برای شرایط مرطوب بسیار مناسب است؛ زیرا فلز روی موجود بر سطح لوله از آن در برابر اکسیدشدن و زنگ‌زدگی جلوگیری می‌نماید. ما در این مقاله قصد نداریم راجع به ماهیت لوله گالوانیزه صحبت کنیم اگر مایل به کسب اطلاعات درباره این لوله هستید می‌توانید مقاله لوله گالوانیزه چیست و چه کاربردهایی دارد را مطالعه نمایید.

1. انواع لوله گالوانیزه

لوله‌های گالوانیزه بر اساس ابعاد، کاربرد، روش تولید و نحوهٔ گالوانیزه کردن به چند نوع تقسیم می‌شوند. بهتر است پیش از خرید لوله گالوانیزه با انواع آن آشنا شوید. لوله‌های گالوانیزه 5 نوع دارند که در ادامه آمده‌است:

نوع لوله گالوانیزه بر اساس روش تولید

برای تولید لوله گالوانیزه دو روش وجود دارد. در روش اول لوله‌ها از ورق‌های گالوانیزه که به آن‌ها PG می‌گویند تولید می‌شوند. این لوله‌ها از انواع لوله‌های برق محسوب می‌شوند که ما در این مقاله به آن نخواهیم پرداخت؛ زیرا این لوله‌ها کاربرد سازه‌ای ندارند.

روش دوم تولید لوله گالوانیزه همان روشی است که در این مقاله هدف ما قرار دارد. در این روش لوله‌های فولادی را درون استخری فرومی‌برند که در آن فلز روی مذاب قرار داد. به این شکل لوله گالوانیزه تولید می‌گردد. قابل‌ذکر است که این روش نسبت به روش اول ارزان‌تر می‌باشد.

لوله گالوانیزه سرد یا گرم

پوشش گالوانیزه‌ای که بر روی لوله قرار می‌گیرد می‌تواند به دو روش صورت گیرد: روش گرم و روش سرد.

روش گرم همان روشی است که کمی بالاتر به آن اشاره شد و در این روش لوله‌های فولادی با قرارگرفتن در استخر روی مذاب گالوانیزه می‌شوند. اما روش دوم که روش سرد نامیده می‌شود روشی است که در آن به کمک الکترولیز نمک‌های روی، لوله‌های فولادی را گالوانیزه می‌کنند.

اما لوله گالوانیزه سردوگرم چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ لوله‌های گالوانیزه گرم قیمت بالاتر و دوام بیشتری داشته و در جاهایی که نیاز به لوله‌های بادوام‌تر دارد، مانند محیط‌های مرطوب، از آن‌ها استفاده می‌شود؛ بنابراین یکی از نکات مهم راهنمای خرید لوله گالوانیزه این است که در هنگام خرید به کاربرد لوله گالوانیزه توجه نمایید و با درنظرگرفتن آن اقدام به خرید کنید.

لوله گالوانیزه غیر کونیک و یا کونیک

اگر سطح مقطع لوله گالوانیزه پس از برش خوردن صاف و بدون پلیسه باشد (این امر به‌واسطه فرز انجام می‌شود) به آن لوله گالوانیزه کونیک می‌گویند. اما اگر برعکس لوله کونیک شده، سطح مقطع لوله صاف نباشد و پلیسه داشته باشد به آن لوله غیر کونیک می‌گویند.

فقط دوتا از کارخانه‌های داخل ایران هستند که لوله کونیک تولید می‌کنند: سپاهان و ساوه. باقی تولیدات ملی غیر کونیک می‌باشند.

لوله گالوانیزه صنعتی و یا آزمایش شده

در پروسه تولید لوله گالوانیزه برخی از لوله‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرند و برخی دیگر آزمایش نمی‌شوند. لوله‌هایی که مورد آزمایش قرار می‌گیرند لوله گالوانیزه تست شده نامیده می‌شوند و لوله‌هایی که آزمایش نمی‌شوند را لوله گالوانیزه صنعتی می‌نامند.

خوب است که بدانید لوله تست شده به دو روش تست می‌شود، تفاوت این دو روش در مدت‌زمان آزمایش و میزان گاز مصرفی است. اما فرایند هر دو به این شکل است که با تزریق گاز پرفشار معایب و نواقص لوله‌ها بررسی می‌گردد.

شاید برایتان جای سؤال باشد که لوله گالوانیزه تست شده در چه جاهایی کاربرد دارد؟ این لوله‌ها در ساختمان‌سازی برای انتقال آب آشامیدنی، اطفای حریق و لوله‌های آتش‌نشانی کاربرد دارند. برندهای سپنتا، ساوه و سپاهان سه برند برتر تولید لوله گالوانیزه تست آب هستند.

نکته برای راهنمای خرید لوله گالوانیزه تست شده: پیش از خرید لوله‌های گالوانیزه با مهندس ناظر مشورت کنید تا بگوید باتوجه‌به نوع سازه و تعداد طبقات، لوله گالوانیزه تست با چه ضخامت و سایزی را پیشنهاد می‌کند.

لوله گالوانیزه رزوه شده یا بدون رزوه

لوله‌های گالوانیزه به دو صورت دو سر رزوه شده و یا رزوه ‌نشده تولید می‌شوند. لوله‌های رزوه‌ نشده را می‌توان بعداً رزوه کرد؛ اما اگر بخواهید از همان ابتدا رزوه دار تهیه کنید باید از یکی از کارخانه‌های سپنتا، سپاهان و یا ساوه تهیه کنید. کارخانه‌های دیگر لوله گالوانیزه رزوه شده تولید نمی‌کنند.

 

لوله گالوانیزه رزوه شده

 

اکنون با انواع لوله‌های گالوانیزه آشنا شدید و اکنون می‌توانید سایر نکات مربوط به راهنمای خرید لوله گالوانیزه را مطالعه نمایید:

2. وزن لوله گالوانیزه

یکی از نکات راهنمای خرید لوله گالوانیزه توجه به وزن لوله است. هرچه لوله وزن کمتری داشته باشد قیمت آن نیز پایین‌تر خواهد بود. وزن لوله را می‌توانید از فرمول زیر محاسبه کنید:

 

محاسبه وزن لوله گالوانیژه

 

3. ابعاد لوله گالوانیزه

پارامترهایی که هنگام بررسی ابعاد لوله گالوانیزه باید به آن‌ها توجه داشته باشید عبارت‌اند از: ضخامت، طول، قطر لوله.

لوله‌های گالوانیزه در ضخامت 2 الی 8 میلی‌متر در بازار موجود می‌باشند و قطر آن‌ها معمولا بین 0.5 تا 48 اینچ است. طول این لوله‌ها نیز به 6 متر می‌رسد.

4. کاربرد لوله‌های گالوانیزه

لوله‌های گالوانیزه دارای خصوصیات مکانیکی و فیزیکی خاصی هستند و همین امر موجب شد در بسیاری از حوزه‌ها از این نوع لوله استفاده کنند. بیشترین کاربرد لوله‌های گالوانیزه در انتقال آب و گاز به چشم می‌خورد. به طور مثال: آبیاری زمین‌های کشاورزی، انتقال آب شرب، آبیاری گلخانه.

از مصارف دیگر این مدل لوله‌ها می‌توان به استفاده در سازه‌هایی از جنس فلز و محافظت‌کردن از کابل‌ها و سیم‌ها اشاره کرد؛ بنابراین در این جا هم مشخص‌بودن کاربرد لوله بسیار کمک‌کننده خواهند بود.

5. کارخانه سازنده

کارخانه‌های گوناگونی در سطح ایران وجود دارند که به تولید لوله‌های گالوانیزه می‌پردازند. اما تولیدات برخی از کارخانه‌ها دارای کیفیت بالاتری بوده و توصیه ما این است محصولات این کارخانه‌ها را خریداری نمایید. این کارخانه‌ها عبارت‌اند از: کارخانه‌های شهرهای اراک، تهران، ساوه، قزوین و تبریز.

 

قیمت خرید لوله گالوانیزه

 

6. قیمت لوله‌های گالوانیزه

از مهم‌ترین نکات راهنمای خرید لوله گالوانیزه می‌توان به قیمت لوله‌ها اشاره کرد. پیش از اقدام به خرید باید حتما از قیمت آن‌ها مطلع شوید. برای اطلاع از قیمت لوله‌های گالوانیزه می‌توانید از صفحات لوله گلخانه‌ای و لوله گالوانیزه آبرسانی دیدن کنید.

خرید لوله گالوانیزه

لوله‌های گلخانه‌ای را می‌توانید به یکی از این روش‌ها خریداری نمایید: خرید مستقیم از کارخانه، خرید لوله گالوانیزه از شرکت‌ها و یا خرید از بنگاه‌ها. حداقل میزان خرید از کارخانه‌ها 1.200 تن است و کمتر از این مقدار امکان‌پذیر نیست. هنگام خرید به هزینه حمل و نقل نیز توجه نمایید.

نتیجه‌گیری مقاله راهنمای خرید لوله گالوانیزه

لوله‌های گالوانیزه به چند دسته تقسیم می‌شوند. این دسته‌بندی‌ها بر اساس ابعاد، کاربرد، رزوه بودن، کونیک شدن و… می‌باشند. ضروری است که پیش از خرید لوله با انواع آن آشنا شوید تا بتوانید باتوجه‌به کاربرد، لوله مناسب را انتخاب کنید.

علاوه بر مواردی که نام بردیم باید اطلاعات دیگری نظیر وزن، کارخانهٔ تولیدکننده و…. داشته باشید تا بتوانید با دید باز اقدام به خرید کنید.

پس از آنکه محصول را خریداری کردید و آن را تحویل گرفتید بهتر است برخی موارد از قبیل مشخصات مکانیکی و ظاهری را چک کنید.

از همراهی شما در این مقاله بسیار سپاسگزاریم. نظر خود را درباره مقاله راهنمای خرید لوله گالوانیزه با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 3 =