ابزار و لوازم

معایب انواع لوله‌های فولادی

معایب انواع لوله‌های فولادی

معایب انواع لوله‌های فولادی چیست؟ آیا این لوله‌های مستحکم معایبی دارند؟ معایب لوله‌های فولادی می‌تواند به ما صدمه مالی بزند؟ این موارد از مهم‌ترین سؤالاتی هستند که در ذهن افراد پیش می‌آید. معایب انواع لوله‌های فولادی موضوع مهمی است قبل از خرید لوله‌های فولادی باید به آن توجه بسیاری داشته باشید. در این مقاله قصد داریم به طور کامل به معایب لوله‌های فولادی بپردازیم تا شما عزیزان به طور کامل به پاسخ سؤال خود برسید. پس تا آخر مقاله با اتصالات آنلاین همراه باشید.
شما عزیزان در صورت تمایل می‌توانید وارد فروشگاه سایت اتصالات آنلاین شده و به بررسی، مقایسه و خرید انواع لوله‌ها بپردازید.
همچنین شما عزیزان می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان همین حالا با شماره 02166673033 تماس بگیرید. کارشناسان و متخصصان ما به مشاوره و راهنمایی شما عزیزان به طور کاملاً رایگان می‌پردازند.

مرحله اول در آشنایی با معایب انواع لوله‌های فولادی

مرحله اول در آشنایی با معایب انواع لوله‌های فولادی

بهتر است قبل از بررسی معایب انواع لوله‌های فولادی، ابتدا به انواع لوله‌های فولادی بپردازیم و هم‌زمان با آشنایی شما عزیزان به معایب این لوله‌ها بپردازیم این‌گونه شما عزیزان می‌توانید به‌راحتی با مقاله ارتباط بگیرید و در نتیجه بتوانید نهایت استفاده را از این مقاله ببرید. لوله‌های فولادی انواع مختلفی دارند. این لوله‌ها به دلایل مختلفی از طیف گسترده‌ای از کاربردها بهره‌مند هستند.

لوله استیل اولین مورد از انواع لوله‌های فولادی

لوله استنلس‌استیل (Stainless steel pipe) اولین موردی است که در این مقاله به آن اشاره می‌کنیم. این لوله یکی از انواع لوله فولادی است که از مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی برخوردار است. علت این موضوع هم وجودداشتن عناصر آلیاژی موجود در فولاد استفاده شده در این لوله است. علاوه بر موضوع مهم مقاومت فولادی این نوع لوله‌ها در برابر زنگ‌زدگی هم مقاومت می‌کنند. این لوله‌ها قابلیت جوش‌پذیری بالایی دارند. حدود 1 الی 50 درصد وزن این لوله‌ها را فولاد ضدزنگ تشکیل داده است و عناصر آلیاژی همانند نیکل، کروم، مس، منگنز و دیگر عناصر در آن استفاده شده است.
از این فولاد به‌طورکلی در صنایع مختلفی همانند: صنایع بزرگ لوله‌کشی، لوله‌کشی‌های نفت و گاز طبیعی و همین‌طور تولیدات برق، کارخانه‌های شیمیایی، کارخانه‌های خوراکی و غیره… مورداستفاده مکرر قرار می‌گیرند. اندازه این لوله‌ها به طور تقریبی بین 9/1 تا 21 یا 22 اینچ است.
لوله‌های استیل مزایای جالبی دارند که باعث شده‌اند این لوله‌ها سرزبان‌ها بیفتند. مزایای لوله های استیل عبارت اند از:

  • مقاومت در برابر خوردگی به دلیل مواد اولیه در ساخت این لوله‌ها
  • قابل‌بازیافت شدن در صورت پایان عمر و کمک به طبیعت
  • ظاهری زیبا و براق
  • قابلیت پاکیزگی بالا به دلیل داشتن سطحی صاف و غیرمتخلخل
  • بادوام در برابر فشارها و حرارت بالا

این موارد از مزیت‌های لوله‌های استیلی بودند.
این لوله‌ها با داشتن مزیت‌های جالب در مقابل خود معایبی هم دارند. معایب انواع لوله‌های فولادی استیلی عبارت‌اند از:

  • هزینه بالا: این لوله‌ها به‌طورکلی گران‌تر از دیگر عموزاده‌های خود یعنی لوله‌های فولادی دیگر هستند.
  • وزن بالا: لوله‌های فولادی به‌طورکلی از وزن بالایی برخوردار هستند که نصب آنها را دشوار می‌کند.
  • خراش خوردن سریع: این لوله‌ها به‌صورت خراش برمی‌دارند.

لوله‌های فولاد سیاه دومین لوله از انواع لوله‌های فولادی

دومین لوله‌ای فولادی (Black steel pipe) که در این مقاله به آن اشاره می‌کنیم و در ادامه با معایب آن آشنا می‌شویم لوله‌های فولاد سیاه است. این لوله‌ها به‌طورکلی هیچ روکشی ندارند. رنگ کلی این لوله‌ها به دلیل اکسید آهن مشکی مایل به مات است. این لوله‌ها گالوانیزه نمی‌شوند. همین موضوع موجب شده است که ضدزنگ نباشند. این لوله‌های فولادی در صنایع و خطوط انتقال گاز طبیعی کاربرد بیشتری دارند. درواقع لوله‌ها به دلیل وزن پایین و دوام بالا معروف شده‌اند. این لوله‌ها علاوه بر صنایع و خطوط لوله گاز، در صنایع دیگری مثل انتقالات سیالات پتروشیمی و نفت و همین‌طور موارد ساختمانی مثل نرده و همین‌طور ساخت نرده‌ها استفاده می‌شوند.
این لوله‌ها دو مزیت مهم دارند. این مزایا عبارت‌اند از:

  1. مقاوم در برابر فشار بالا: این لوله‌ها قابلیت این را دارند که در برابر فشارهای بالا و سنگین مقاومت کنند.
  2. وزن سبک: وزن سبک این لوله‌ها باعث شده است که این لوله‌ها به‌راحتی امکان جابه‌جایی را داشته باشند و به‌راحتی امکان نصب آنها وجود داشته باشد.

این موارد از دو مزیت بسیار مهم لوله‌های فولاد سیاه بودند.

معایب انواع لوله‌های فولادی سیاه

حال که به مزیت‌های این لوله فولادی پرداختیم حال نوبت معایب آن است. معایب انواع لوله‌های فولادی سیاه عبارت‌اند از:

  1. نداشتن ظاهری جذاب: این لوله‌ها به دلیل اینکه ظاهری جذاب ندارند ممکن است کمتر جلب‌توجه کنند و افراد کمی را برای خرید این لوله‌ها اقدام کنند.
  2. نداشتن مقاومت در برابر خوردگی: همان‌طور که اشاره کردیم این لوله‌ها در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی مقاوم نیستند علت این موضوع گالوانیزه نبودن این لوله‌ها است.

لوله‌های فولادی گالوانیزه سومین لوله از انواع لوله‌های فولادی

این لوله‌ها همان لوله‌های فولادی هستند که از یک عایق برای جلوگیری از خوردگی و همین‌طور زنگ‌زدگی برخوردار هستند. این پوشش در واقع یک‌لایه محافظ روی و سرب است. لوله‌های فولادی که توسط این عایق ساخته می‌شوند ممکن است به دلیل گذشت زمان باتوجه‌به محیط تغییر رنگ بدهند.

مزایای لوله‌های فولادی گالوانیزه چیست؟ آیا مزایایی دارد؟ باید بگوییم بله این لوله‌ها از 3 مزیت مهم بهرهمند هستند. این سه مزیت عبارت اند از:

بادوام: این لوله‌ها به دلیل عایقی که دارند بسیار بادوام هستند.

قیمتی مناسب: این لوله‌ها علاوه بر بادوام بودن از قیمتی مناسب نیز بهره‌مند هستند.

نصب آسان: این لوله‌های فولادی هم از نصبی آسان بهره‌مند هستند که می‌تواند موضوع نصب را طور کاملی آسان کند و از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنند.

برای خرید لوله‌های گالوانیزه گلخانه‌ای کلیک کنید.

معایب انواع لوله‌های گالوانیزه

این لوله‌ها مثل دیگر لوله‌های فولادی معایبی دارند معایب انواع لوله‌های فولادی گالوانیزه عبارت‌اند از:

خوردگی داخلی: این لوله با برخورد خوردن سیالات به بدنه داخلی خود دچار خوردگی داخلی و خرابی می‌شود.

تغییر رنگ در صورت استفاده برای سیالات مایع: درصورتی‌که از این لوله برای انتقالات سیالات مایع همانند آب استفاده کنید، این لوله تغییر رنگ می‌دهد.

لوله گازی API چهارمین نوع لوله فولادی

لوله گازی API چهارمین نوع لوله فولادی

لوله گازی API به قول افراد امروزی جزو خفن‌ترین نوع لوله‌های فولادی به شمار میاید. این لوله‌های فولادی در واقع لوله‌های فولادی ای هستند که با استاندارد مؤسسه نفت امریکا (American Petroleum Institute) تولید و توزیع می‌شوند. این لوله از مستحکم و برترین نوع لوله‌های فولادی به شمار مروند. این لوله‌ها به‌طورکلی برای انتقال گاز طبیعی استفاده می‌شوند. اما پیشرفت استاندارد API باعث شده است که این لوله‌ها در طیف‌های گسترده‌ای کاربرد و فعالیت داشته باشند. در ایران این لوله‌ها را با نام سپنتا یا سپاهان می‌شناسند. این لوله‌ها مزایای جالبی مثل استحکام بسیار بالا، هزینه پایین، مقاومت در برابر ضربه، انعطاف‌پذیری بالا و غیره… است. لوله گازی API را می‌توان به‌عنوان بهترین نوع لوله فولادی نام برد. از معایب لوله‌های فولادی API فقط می‌توان به وزن آن اشاره کرد که باتوجه‌به مزایایی که این لوله کاربردی بر اختیار دارد این عیب اصلاً به چشم نمی‌آیند.

لوله گوشت‌دار چهارمین نوع لوله فولادی

لوله گوشت‌دار چهارمین نوع لوله فولادی

اشتباه نکنید، لوله گوشت‌دار به معنی این نیست که لوله گوشت دارد. درواقع لوله گوشت‌دار به لوله‌ای گفته می‌شود که ضخامت بسیار بالایی نسبت به دیگر لوله‌های فولادی دارد. از این لوله‌ها بیشتر در شرایط و مکان‌هایی که شرایط محیطی سختی دارد استفاده می‌شود. این لوله‌ها به دلیل داشتن ضخامت بسیار بالا از وزن بسیار بالایی نیز برخوردار هستند. این موضوع باعث شده است که قیمت این لوله‌ها هم مقداری بالا باشد. این لوله‌ها در صنایع هیدرولیکی، پتروشیمی، ماشین‌سازی و دیگر صنایع مورداستفاده قرار می‌گیرند.

معایب انواع لوله‌های فولادی گوشتی

این لوله‌ها از معایبی بهره‌مند هستند. این معایب عبارت‌اند از:

  • وزن بالا: همان‌طور که اشاره کردیم این لوله‌ها از وزن بسیار بالایی برخوردار هستند همین موضوع موجب نصب سخت این لوله‌ها شده است.
  • مغناطیسی بودن: برخی از لوله‌های گوشت‌دار مغناطیسی هستند. مغناطیسی بودن لوله می‌تواند مشکل بسیاری در استفاده از لوله ایجاد کند.
  • انعطاف‌پذیری پایین: این لوله‌ها از انعطاف‌پذیری پایینی برخوردار هستند همین موضوع موجب شده است که برای استفاده از این لوله‌ها به اتصالات نیاز پیدا کنید.
  • مشکلات جوشکاری: به‌طورکلی این لوله‌ها به دلیل ضخامت بالا نیاز بیشتری به گرما برای جوشکاری دارند، همین موضوع موجب شده است که این لوله از نسبت به دیگر لوله‌ها از عملیات جوش‌کاری سخت‌تری برخوردار باشند.
  • هزینه: لوله‌های گوشتی به دلیل ضخامت ساخت، از هزینه بالایی بهره‌مند هستند. این موضوع می‌تواند موجب به افزایش هزینه پروژه شود.

این موارد مهم‌ترین معایب این لوله‌‌های گوشت‌دار بودند که باید قبل از اینکه تصمیم خرید آنها را گرفت به آن توجه کرد.

خلاصه و ختم کلام در مقاله معایب انواع لوله‌های فولادی

به پایان مقاله معایب انواع لوله‌های فولادی رسیدیم. در این مقاله معنا داشتن بیشتر متن مقاله ابتدا به معرفی و توضیح لوله‌های فولادی پرداختیم سپس به معایب انواع لوله‌های فولادی پرداختیم. در این مقاله به معرفی لوله گوشت‌دار، استیلی، سیاه و دیگر مدل لوله‌ها به همراه معایب آنها پرداختیم. هر کدام از این لوله‌های فولادی با به‌همراه‌داشتن مزیت‌های جالب و کاربردی، باز هم در مقابل خود معایبی دارد. به‌طورکلی کم‌عیب‌ترین لوله‌ای که می‌توان به آن اشاره کرد لوله گازی API است. این لوله از مزایای بسیاری بهره‌مند بوده و بزرگ‌ترین عیب آن وزن آن است.
شما عزیزان می‌توانید برای خرید لوله فولادی و لوله گازی API وارد فروشگاه اتصالات آنلاین شوید. شما عزیزان در صورت تمایل می‌توانید برای دریافت مشاوره همین حالا با شماره 02166673033 تماس بگیرید تا متخصصین ما به مشاوره به شما عزیزان بپردازند.
از اینکه تا آخر مقاله همراه تیم اتصالات آنلاین بودید سپاس‌گزاریم.

2 دیدگاه در “معایب انواع لوله‌های فولادی

  1. کاربر مهمان گفت:

    آیا گران بودن لوله نشانه کارایی و کیفیت بالای آن است؟

    1. سلمان‌زاده گفت:

      خیر، گران بودن یک لوله به تنهایی نمی‌تواند تنها نشانگر کارایی و کیفیت بالای آن باشد. کیفیت یک محصول معمولاً به عوامل متعددی اعم از مواد اولیه، فرآیند تولید، استانداردها، مدیریت کیفیت، و نیز استفاده از تکنولوژی‌های به روز و تجهیزات مدرن بستگی دارد. در نهایت، قیمت یک محصول ممکن است تحت تأثیر عوامل اقتصادی و بازاری قرار گیرد ولی برای اطمینان از کیفیت، بهتر است به مشخصات فنی و استانداردهای مربوطه نیز توجه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =