ابزار و لوازم

انواع لوله‌های صنعتی

انواع لوله‌های صنعتی

انواع لوله‌های صنعتی، موضوع مهمی که افرادی که با لوله‌ها سرکار دارند و چه افرادی که به دنبال خرید لوله یا آشناشدن با آنها هستند باید با آشنا شوند. همان‌طور که می‌دانید لوله‌های صنعتی جزو مهم‌ترین نوع لوله‌ها در گردش چرخ صنایع کشور به شمار میاید. همین دلیل باعث شده است که این لوله‌ها بسیار مهم به شمار بروند. به‌طورکلی انواع لوله‌های صنعتی به دسته‌های مختلفی از نظر جنس، نوع، کاربرد و دیگر موارد مهم تقسیم‌بندی می‌شوند. در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل انواع لوله صنعتی بپردازیم تا شما عزیزان با این لوله‌های کاربردی آشنا شوید. پس با اتصالات آنلاین در این مقاله همراه باشید.
شما عزیزان می‌توانید در صورت تمایل وارد فروشگاه سایت اتصالات آنلاین شوید و به مشاهده، مقایسه و خرید لوله موردنظر خود بپردازید.
همچنین شما عزیزان می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان همین حالا با شماره 02166673033 تماس بگیرید تا کارشناسان و متخصصین مجرب ما به راهنمایی و مشاوره به شما عزیزان بپردازند.

دسته‌بندی انواع لوله‌های صنعتی

دسته‌بندی انواع لوله‌های صنعتی

به‌طورکلی لوله‌های صنعتی جزو مهم‌ترین نوع لوله‌ها به شمار می‌روند که می‌توانند تأثیر مستقیمی روی اقتصاد و وضعیت صنایع داشته باشند. این لوله‌های بسیار مهم درواقع به دودسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شوند. این دودسته مهم در خود زیر دسته‌هایی دارند که باعث می‌شوند ما بیشتر با انواع لوله‌های صنعتی آشنا شویم. این دودسته مهم نحوه تولید لوله و همین‌طور جنس لوله هستند.

نحوه تولید لوله‌های صنعتی، اولین دسته‌بندی انواع لوله‌های صنعتی

نحوه تولید لوله‌های صنعتی، اولین دسته‌بندی انواع لوله‌های صنعتی

نحوه تولید لوله‌های صنعتی اولین دسته هستند که برای آشناشدن با انواع لوله‌های صنعتی باید با آن آشنا شویم. این دسته موارد دارای دو زیر دسته بسیار مهم است که می‌تواند ما را با انواع مدل لوله‌های صنعتی بسیار آشنا کند. دو زیر دسته بسیار مهم در نحوه تولید لوله‌های صنعتی عبارت‌اند از:

1. لوله‌های درزدار، زیردسته نوع تولید لوله‌های صنعتی

این مدل لوله‌ها در واقع از طریق جوشکاری به‌صورت طولی و همین‌طور مارپیچی تولید می‌شوند. همان‌طور که دیگر مقالات به این موضوع اشاره کردیم این مدل لوله‌ها در به هم جوش‌خوردن دو ورق یا تکه فلز به هم تولید و توزیع می‌شوند. این مدل لوله‌ها در قطرها و اندازه‌های مختلفی تولید و روانه بازار می‌شوند. به‌طورکلی از این لوله‌ها برای انتقالات سیالات فشار پایین استفاده می‌شود.
این لوله‌ها کاربرد بسیار جالبی در سیستم‌های انتقال آب و فاضلاب، سیالات نفت و گاز طبیعی،  لوله‌کشی ساختمان‌ها، صنایع فشار و دمای پایین و غیره… دارند.
باتوجه‌به این کاربردها این لوله‌ها دارای مزایای جالبی نظیر:

  • قیمت مناسب
  • تنوع در جنس و ضخامت
  • سهولت نصب

مواردی که اشاره شد از مهم‌ترین مزایای این لوله‌های کاربردی برای صنایع کوچک بودند.

البته باید به این موضوع توجه کرد که هر چیزی که از مزایای مختلفی بهره‌مند است در مقابل خود هم از معایبی برخوردار است. معایب مهمی که برای لوله‌های درزدار می‌توان نام برد عبارت‌اند از:

  • محدودیت داشتن نسبت به دما و همین‌طور فشار
  • احتمال نشت کردن سیالات از درزها
  • ضعیف‌تر بودن نسبت به لوله‌های بدون درز

این موارد به‌طورکلی از مهم‌ترین معایب لوله‌های درزدار بودند.

2. لوله‌های بدون درز یا به‌طورکلی مانیسمان، زیر دسته دوم در نوع تولید لوله‌های صنعتی

لوله‌های بدون درز یا مانیسمان لوله‌هایی هستند که به طور کامل برخلاف لوله‌های درزدار تولید می‌شوند. این لوله‌ها به‌طورکلی از یک‌تکه فلز جامد با گذراندن پروسه تولید بدون هیچ جوش‌خوردنی تولید و عرضه می‌شوند. فرایند تولید لوله‌های مانیسمان به‌طورکلی شامل مراحلی نظیر نورد گرم، سردکردن و همین‌طور پرداخت نهایی است.
می‌توان گفت که لوله‌های بدون درز برخلاف لوله‌های درزدار که برای صنایع کوچک استفاده می‌شوند، لوله‌های بدون درز شاهرگ اصلی صنایع بزرگ و مختلف به شمار میایند. این لوله‌ها کاربردهای مختلفی دارند. دانستن این کاربردها می‌تواند ما را چند پله به دانستن انواع لوله‌های صنعتی نزدیک کنند. انواع کاربرد لوله‌های بدون درز عبارت‌اند از:

  • استفاده در صنایع شیمیایی
  • موتورخانه‌های بزرگ و همین‌طور دیگ‌های بخار کارخانه جهت
  • صنایع نفت و گاز و همین‌طور پتروشیمی و پالایشگاه‌ها
  • خطوط لوله‌های فشار بالا همانند لوله‌های اصلی انتقال نفت و گاز طبیعی

این لوله‌های پرکاربرد از مزایا و معایبی برخوردار هستند که ابتدا به مزایای این محصول کاربردی برای صنایع می‌پردازیم. مزایای لوله‌های بدون درز عبارت‌اند از:

  • طول عمر بالا
  • مقاومت در برابر خوردگی
  • استحکام بالا
  • تحمل فشار و همین‌طور دمای بالا

این موارد از مزایای مهم لوله‌های بدون درز به شمار میایند که زبان به زبان بین تمامی افراد متخصص لوله‌ها می‌چرخد.
همان‌طور که اشاره کردیم این لوله‌ها معایبی هم دارند این معایب عبارت‌اند از:

  • وزن بالا
  • پیچیدگی مراحل و همین‌طور روند تولید
  • قیمت بالا نسبت به لوله‌های درزدار

این موارد از مهم‌ترین معایبی بودند که لوله‌ها بدون درز همراه با خود به یدک می‌کشند.

دسته دوم در انواع لوله‌های صنعتی، جنس لوله‌ها

دسته دوم در انواع لوله‌های صنعتی، جنس لوله‌ها

در بخش بالایی به دو زیردسته اصلی که تولید لوله‌ها آن‌ها را از هم متمایز می‌کرد پرداختیم حال نوبت این است که به جنس لوله‌ها در انواع لوله‌های صنعتی بپردازیم و با آنها به طور کامل آشنا شویم. به‌طورکلی جنس لوله‌های صنعتی به مواردی مثل چدنی، مسی، کامپوزیتی و غیره… بخش‌بندی می‌شوند. لوله‌های صنعتی بر اساس جنس عبارت‌اند از:

لوله‌های فولادی: این لوله‌ها از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند. علاوه بر استحکام از تنوع و قیمت جالبی نیز برخوردار هستند. لوله‌های فولادی جزو پرکاربردترین لوله‌های صنعتی بشمار می‌روند.
این لوله‌ها انواع مختلفی دارند. این انواع مختلف عبارت‌اند از لوله‌های کربن استیل، لوله‌های آلیاژی و همین‌طور لوله API. اگر بخواهیم به‌طورکلی و خلاصه به مقایسه این سه مدل بپردازیم باید بگوییم که لوله API بهترین نوع لوله فولادی به شمار می‌رود. اگر به دنبال لوله‌هایی پرقدرت، پرکاربرد و همین‌طور مستحکم هستید پیشنهاد تیم اتصالات آنلاین به شما، لوله API است.

لوله‌های چدنی: همان‌طور که از اسم این لوله‌ها مشخص است، این لوله‌ها با استفاده از مقادیر بالایی از کربن و سیلیکون تولید و عرضه می‌شوند. لوله‌های چدنی به دودسته مهم لوله‌های چدن داکتیل و چدن خاکستری تقسیم می‌شوند.

  • لوله‌های چدنی داکتیل در هنگام تولید فرایندی را به نام داکتیلایزه شدن را طی می‌کنند در نتیجه این فرایند چقرمگی و مقاومت این لوله‌ها در برابر آسیب‌های محیطی مثل ضربه و شکستگی افزایش پیدا می‌کنند.
  • لوله‌های چدنی خاکستری جزو لوله‌های ارزان چدنی به‌حساب میایند. این نوع لوله‌ها ارزان‌تر و شکننده‌تر هستند و برای مصارفی که حساسیت کمتری دارند استفاده می‌شوند.

دیگر لوله‌های مهم در جنس لوله‌های صنعتی

لوله‌های مسی: این لوله‌ها ممکن است از آلیاژهای مس به همراه عناصر دیگری مثل روی و همین‌طور نیکل یا به‌طورکلی از مس ساخته شوند. این لوله‌ها در برابر خوردگی و حرارت بسیار مقاوم هستند. علاوه بر این موضوع این لوله‌ها قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی دارند. این موارد باعث شده است که این لوله‌ها در صنایع مختلفی همانند سیستم‌های تهویه، صنایع دندان‌پزشکی و غیره… استفاده شود.

لوله‌های پلیمری: لوله‌های پلیمری درواقع لوله‌هایی هستند که از موادی مانند پلی‌وینیل کلرید (PVC)، پلی پروب لین (PP) و پلی‌اتیلن (PE) تولید می‌شوند. این لوله‌ها دارای وزن پایین، قیمتی مناسب، مقاوم در برابر خوردگی و غیره… هستند. این لوله‌ها به‌طورکلی از لوله‌های فلزی ضعیف‌تر هستند، محدودیت دمایی دارند و در صورت بخورد مداوم نور خورشید دچار آسیب می‌شوند. این موارد باعث شده است که این لوله‌ها را برای موارد فرعی صنعتی همانند: خارج‌کردن فاضلاب از صنایع، سیستم‌های آبیاری و غیره… استفاده شوند.

لوله‌های کامپوزیتی: این لوله‌ها نسل جدید لوله‌ها هستند که از رزین‌ها و الیاف‌های تقویت‌کننده‌ای مثل شیشه، کربن و کولار ساخته می‌شوند. این لوله‌ها از مزایایی از جمله استحکام بالا، مقاومت در برابر خوردگی، سازگاری با محیط و غیره… برخوردار هستند. معایبی که می‌توان برای این لوله‌ها نام برد عبارت‌اند از: آسیب‌پذیری در برابر اشعه خورشید، محدودیت دمایی، پیچیدگی نصب و غیره…

بهترین گزینه از انواع لوله‌های صنعتی چیست؟

تا اینجای کار به توضیحات اصلی و مهم انواع لوله‌های صنعتی پرداختیم. حال سؤالی که ممکن است ذهن شما عزیزان را به خود مشغول کرده باشد این است که بهترین گزینه برای استفاده در صنایع کدام گزینه است. باید بگوییم که درصورتی‌که صنایع شما عزیزان کوچک است، می‌توانید از لوله‌های درزدار استفاده کنید؛ زیرا برای صنایع کوچک مناسب‌تر است و از کیفیت و قیمت مناسب برخوردار است.
اما اگر صنایع شما جزو صنایع بزرگ به‌حساب می‌آید باید به سراغ لوله‌های بدون درز یا مانیسمان بروید؛ زیرا این لوله‌ها از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند.
حال فهمیدیم که چگونه نوع تولیدی لوله را انتخاب کنیم. کدام جنس لوله را برای صنایع خود انتخاب کنیم؟ برای پاسخ‌دادن به این سؤال باید گفت که شما می‌توانید جنس لوله خود را بر اساس فاکتورهای متعددی مثل فشار، دما و دیگر گزینه‌ها انتخاب کنید؛ اما اگر به دنبال پیشنهاد تیم اتصالات آنلاین هستید باید بگوییم که بهترین گزینه چه در لوله‌های درزدار و چه بدون درز لوله‌های API هستند؛ زیرا این لوله‌ها از استاندارد جهانی مؤسسه نفت امریکا برخوردار هستند.

خلاصه و ختم کلام در مقاله انواع لوله‌های صنعتی

به پایان مقاله مهم انواع لوله‌های صنعتی رسیدیم. در این مقاله به موضوع و سؤال مهمی که ذهن افرادی را که با لوله‌های صنعتی سرکار دارند پرداختیم. انواع لوله‌های صنعتی درواقع به دودسته مهم نحوه تولید و همین‌طور جنس تقسیم‌بندی می‌شوند. با پرداختن و درک‌کردن این دو موضوع بسیار مهم می‌توانیم به انتخاب گزینه درست و مطمئن از بین انواع لوله‌های صنعتی بپردازیم. در این مقاله علاوه بر انواع لوله‌ها به بهترین گزینه نیز پرداختیم که شما با مطالعه‌کردن آن بخش می‌توانید به‌راحتی گزینه مناسب خود را انتخاب کنید.
شما عزیزان در صورت تمایل می‌توانید وارد فروشگاه اتصالات آنلاین شده و به خرید لوله‌های مانیسمان و لوله گازی API بپردازید.
شما می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان از تیم اتصالات آنلاین همین حالا با شماره 02166673033 تماس بگیرید تا متخصصین ما به مشاوره به شما عزیزان بپردازند.
از شما بابت اینکه تا آخر مقاله همراه ما بودید سپاس‌گزاریم.

2 دیدگاه در “انواع لوله‌های صنعتی

  1. کاربر مهمان گفت:

    آیا لوله‌های 303 استیل هم جزو لوله‌های صنعتی قرار می‌گیرند؟

    1. سلمان‌زاده گفت:

      بله، لوله‌های 303 استیل جزو لوله‌های صنعتی قرار می‌گیرند. این نوع استیل به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و قابلیت ماشین‌کاری خوب، برای کاربردهای صنعتی مختلفی مانند تولید قطعات ماشین‌آلات، ابزار دقیق و تجهیزات فرآوری مواد غذایی مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید