ابزار و لوازم

تفاوت لوله گازی روکار و توکار

تفاوت لوله گازی روکار و توکار

تفاوت لوله گازی روکار و توکار چیست؟ آیا مدل لوله‌گذاری لوله توکار و روکار تفاوت‌هایی دارند؟ مزایا و معایب این مدل‌ها را می‌دانید؟ در این مقاله به طور کامل به بررسی موضوع تفاوت‌های لوله گازی روکار و توکار می‌پردازیم تا شما عزیزان در این مقاله به پاسخ دقیق و درست خود در این مقاله برسید.

همان‌طور که شما عزیزان می‌دانید، لوله‌های گازی در واقع شریان‌های حیاطی ساختمان و صنایع به شمار می‌روند. گاز طبیعی با استفاده از این جریانات به لوازم و همین‌طور تجهیزات مصرف‌کننده گازی همانند بخاری، اجاق‌گاز، پکیج و… می‌روند. به همین علت انتخاب نوع لوله گازی مناسب در پروژه‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا می‌تواند تأثیر مستقیمی روی زیبایی، کارایی، ایمنی و سایر جنبه‌های پروژه تأثیر بگذارد.

شما عزیزان در صورت تمایل به خرید لوله گازی مناسب و لوله گازی API می‌توانید وارد فروشگاه اتصالات آنلاین شوید و به بررسی، مقایسه و همین‌طور خرید لوله گازی موردنظر بپردازید.

راهنمای خرید لوله گازی

اهمیت آشناشدن با تفاوت‌های لوله گازی روکار و توکار

اهمیت آشناشدن با تفاوت لوله گازی روکار و توکار

همان‌طور که در بخش بالایی اشاره کردیم آشناشدن با تفاوت لوله گازی روکار و توکار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع آشناشدن با این تفاوت‌ها می‌توانیم بهترین نوع لوله‌گذاری را انتخاب کنیم و بهترین نوع لوله را برای خود انتخاب کنیم تا به بیشترین و بالاترین عملکرد، کارایی، ایمنی، زیبایی دست یابیم. آشناشدن با این تفاوت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد پس با تیم اتصالات آنلاین همراه باشید تا قدم‌به‌قدم با این تفاوت‌های بسیار مهم آشنا شویم. اهمیت‌های استفاده از نوع لوله‌گذاری درست عبارت‌اند از:

  • تأمین انرژی بهینه: همان‌طور که می‌دانید، گاز طبیعی از یکی از اصلی‌ترین عناصری است که در صنایع، خانه و ساختمان‌هایمان استفاده می‌شود. به‌درستی انتخاب‌کردن این نوع لوله‌ها می‌تواند تأثیر مستقیمی روی تأمین انرژی بهینه داشته باشد.
  • جلوگیری از هدررفت انرژی: انتخاب درست نوع لوله گازی علاوه بر تأمین انرژی بهینه می‌تواند تأثیر مستقیمی روی جلوگیری از هدررفت انرژی داشته باشد. در بخش‌های دیگر به طور کامل به این موضوع می‌پردازیم تا شما عزیزان به طور کامل و دقیق با این موضوع آشنا شوید.
  • جلوگیری از هدررفت سرمایه و ذخیره سرمایه: گاهی اوقات ممکن است که افراد به دلیل آشنا نبودن با نوع لوله‌ها، اقدام به نصب لوله‌ای اشتباه بکنند. نصب و استفاده از لوله اشتباه می‌تواند باعث هدررفت سرمایه و دریافت‌نکردن عملکردی درست از لوله‌ها را به همراه داشته باشد. به‌خاطر همین آشنابودن با این تفاوت‌ها می‌تواند باعث شود که ما با نوع درست لوله آشنا شویم و بهترین گزینه را برای خود و همین‌طور پروژه‌های خود برگزینیم.

همان‌طور که مشاهده کردید انتخاب مدل لوله‌گذاری از اهمیت بالایی در پروژه‌ها برخوردار است.

معرفی لوله گازی روکار

معرفی لوله گازی روکار

حال که بااهمیت آشناشدن با تفاوت لوله گازی روکار و توکار آشنا شدیم نوبت این است که به معرفی لوله گازی روکار بپردازیم. لوله‌های گازی روکار، همان‌طور که از نامشان پیدا است، لوله‌هایی هستند که روی سطوح مختلف همانند دیوارها، کف‌ها و یا سقف‌های ساختمان یا صنایع نصب می‌شوند. این لوله‌ها به طور کامل با چشم قابل‌دیدن و مشاهده هستند. لوله‌های روکار به‌طورکلی از جنس‌های مختلفی همانند فولاد، مس، PVC و همین‌طور پلی‌اتیلن چگالی بالا (HDPE) ساخته و تولید می‌شوند. این لوله‌ها در اندازه‌ها، ضخامت‌ها و سایزهای مختلفی تولید و توزیع می‌گردند.

روند نصب لوله گازی روکار

لوله‌های گازی روکار روند نصب مخصوص به خود را دارند که قبل از اقدام به خرید این لوله‌ها باید به آنها توجه ویژه‌ای داشت تا پس از خرید با حضور ذهن و اطمینان کامل اقدام به نصب لوله‌ها کرد. روند و نصب لوله‌های گازی روکار به‌طورکلی شامل مراحل زیر است:

  • مشخص و انتخاب‌کردن مسیر لوله روکار: اولین کاری که باید در روند نصب لوله روکار به آن بپردازید انتخاب مسیر لوله است. شما باید به‌صورت دقیق مسیر عبور لوله‌ها بر روی دیوار، سقف، کف و غیره… را مشخص کنید.
  • آماده‌سازی سطوح: پس از مشخص‌کردن مسیر لوله شما عزیزان باید به صاف و همین‌طور هموارکردن مسیر لوله‌ها بپردازید تا برای نصب‌شدن لوله‌ها آماده شوند.
  • نصب‌کردن بست‌ها روی سطوح: پس از هموارشدن مسیر، باید اقدام به نصب‌کردن بست‌های مخصوص لوله گازی کنید تا لوله‌ها و فواصل روی آن نصب شوند.
  • قراردادن لوله‌ها روی بست‌ها: در این مرحله کافی است لوله‌ها را روی بست‌ها قرار داده و اقدام به بستن لوله‌ها به بست با استفاده از پیچ‌ومهره‌ها کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله سعی کنید پیچ‌ومهره‌ها را سفت ببندید تا لوله‌ها در جای خود بازی نکنند.
  • نصب اتصالات: اتصالات در واقع در محل انشعابات و همین‌طور تقاطع‌ها نصب می‌شوند.
  • آزمایش و نشت گیری لوله‌ها: آزمایش و نشت گیری لوله‌ها آخرین مرحله نصب این لوله‌ها است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود. پس از نصب کامل با استفاده از کف‌صابون یا روش‌های دیگر اقدام به آزمایش و نشتی‌گیری بپردازید.

این موارد از معمول‌ترین روش‌های نصب لوله گازی روکار بودند. روش نصب این لوله‌ها تأثیر یکی از تفاوت‌های لوله گازی روکار و توکار به حساب می‌آید.

مزایا، معایب و کاربردهای لوله‌گذاری روکار قدمی مهم در درک تفاوت لوله گازی روکار و توکار

مزایا و معایب لوله‌گذاری روکار موضوع مهم بعدی مقاله است که در این قسمت به آن می‌پردازیم. این لوله‌ها از مزایا و معایبی برخوردار هستند. ابتدا به مزایای آنها می‌پردازیم.

مزایای لوله‌های گازی روکار عبارت‌اند از:

  • سهولت نصب
  • دسترسی آسان در صورت بروز مشکل
  • قیمتی مناسب‌تر

این موارد از مزایای لوله‌های روکار گازی بودند.

معایب استفاده از لوله‌های گازی روکار عبارت‌اند از:

  • داشتن ظاهری نامناسب
  • اشغال فضای محیط
  • احتمال آسیب‌پذیری و مشکلات محیطی همانند خوردگی و ضربه

این موارد هم از مهم‌ترین معایب این مدل لوله گازی بودند.

شما عزیزان قبل از خرید لوله موردنظر همواره باید به این موارد مهم توجه داشته باشید. حال که به مزایا و معایب این لوله‌ها پرداختیم نوبت به کاربردهای این لوله‌ها می‌رسد.

کاربردهای لوله‌های گازی روکار عبارت‌اند از:

  •  مسیرهای کوتاه: از این مدل لوله‌کشی برای مسیرهای کوتاه استفاده می‌شود.
  • لوله‌کشی‌های خارجی: از این مدل لوله‌کشی علاوه بر لوله‌کشی در مسیرهای کوتاه، برای لوله‌کشی‌های خارجی نیز استفاده می‌شود. از این لوله‌ها در مسیرهایی همانند: مسیر اتصال به کنتور گاز و غیره… استفاده می‌گردد.
  • استفاده موقت: از این لوله‌ها به‌طورکلی برای ساختمان‌ها و صنایعی که به طور موقتی به لوله‌کشی گاز نیاز دارند استفاده می‌شوند.

این موارد از مهم‌ترین کاربردهای لوله گازی روکار بودند.

معرفی لوله گازی توکار

معرفی لوله گازی توکار

حال که به طور کامل با لوله‌های روکار آشنا شدیم نوبت این است که به معرفی لوله‌های توکار بپردازیم تا تفاوت لوله گازی روکار و توکار را بهتر درک کنیم. لوله‌های توکار بر خلاف لوله‌های گازی روکار، درون دیوارها، کف‌ها، سقف‌های ساختمان‌ها و صنایع نصب می‌شوند. این نوع لوله‌کشی توسط چشم قابل رویت نیست. لوله‌هایی که برای مدل توکار استفاده می‌شوند معمولاً از جنس‌های مختلفی همانند فولاد گالوانیزه، مانیسمان، HDPE و PVC ساخته می‌شوند. این مدل لوله‌ها هم همانند لوله روکار در اندازه‌ها و سایزهای مختلف فروخته می‌شوند.

برای خرید لوله‌های مانیسمان بر روی لینک‌های زیر کلیک کنید:

قیمت و خرید لوله مانیسمان رده 40

اطلاع از قیمت و خرید لوله مانیسمان رده 20

خرید لوله مانیسمان رده 80

نحوه نصب لوله گازی توکار

همان‌طور که به نصب لوله گازی روکار پرداختیم حال نوبت این است که به نصب لوله‌های توکار بپردازیم. تا شما عزیزان با روند نصب این لوله‌ها هم به طور کامل آشنا شوید. نصب لوله‌های توکار به شرح ذیل است:

ایجاد شیار روی دیوار: اولین مرحله روند نصب لوله توکار ایجاد شیار با ابزارهای مناسب برای محل عبور لوله‌ها است.

نصب عایق: عایق‌ها داخل شیار را می‌پوشانند. عایق‌ها باعث می‌شوند که لوله‌ها در برابر رطوبت‌ها و همین‌طور ضربه‌ها حفظ شوند.

قراردادن لوله‌ها درون شیار: در این مرحله کافی است که لوله‌ها را درون شیار قرار دهیم. پس از قراردادن لوله‌ها می‌توان آن‌ها را با ملاط یا روش‌های مخصوص در جای خود محکم کرد.

اتصالات لوله‌های توکار: این لوله‌ها هم همانند لوله‌های روکار به اتصالات نیازمند هستند. اتصالات لوله‌های توکار هم در محل انشعابات و تقاطع‌ها نصب می‌شوند.

پوشاندن شیارها پس از نصب لوله: پس از اتمام مراحل نصب باید با استفاده از مصالح مختلف مثل: گچ، سیمان، سرامیک و… شیارها پوشانده شوند.

آزمایش نشت لوله: پس از تکمیل‌شدن مراحل نصب لوله، شما عزیزان باید به آزمایش نشت لوله‌ها بپردازید تا از به‌درستی انجام‌شدن فرایند نصب اطمینان خاطر به دست اورید.

مزایا، معایب و کاربردهای لوله‌کشی توکار از تفاوت‌های لوله گازی روکار و توکار

حال که با چیستی و نحوه نصب لوله‌های توکار آشنا شدیم نوبت این است که با قدم مهم دیگر در تفاوت لوله گازی روکار و توکار یعنی مزایا، معایب و کاربردهای لوله توکار آشنا شویم. این لوله‌ها هم همانند لوله‌های روکار از مزایا، معایب و کاربردهایی برخوردار هستند. ابتدا به مزایا این لوله‌ها می‌پردازیم.

مزایای لوله‌های توکار عبارت‌اند از:

  • ظاهری زیبا به دلیل پنهانی
  • اشغال فضای مفید بسیار کمتر
  • امنیت لوله در برابر آسیب‌های محیطی

این موارد از مهم‌ترین مزیت‌های لوله توکار بودند.

معایب لوله‌های توکار عبارت‌اند از:

  • هزینه نصب بالا به دلیل استفاده از تجهیزات تخصصی
  • دشواری در تعمیرات
  • نیاز به تخصص لوله‌کشی برای نصب

این موارد هم از مهم‌ترین معایب لوله‌های توکار بودند که به آنها پرداختیم.

کاربردهای لوله گازی توکار عبارت‌اند از:

  • بسیار مناسب برای ساختمان‌های مسکونی و همین‌طور تجاری: استفاده‌کردن از لوله‌های توکار برای ساختمان‌ها و همین‌طور مراکز تجاری بسیار به‌صرفه و مفیدتر نسبت به مدل روکار است.
  • لوله‌کشی دائمی: این نوع لوله‌کشی برخلاف لوله‌کشی روکار باید دائمی باشد.
  • لوله‌کشی مسیر بلند: این لوله‌ها برای مسیرهای بلند هم استفاده می‌شوند؛ زیرا این لوله‌ها نسبت به لوله‌کشی روکار بسیار امن و مطمئن‌تر هستند.

چرا باید لوله گازی را از اتصالات آنلاین بخریم؟

مبحث اصلی مقاله مقایسه و تفاوت لوله گازی روکار و توکار

مبحث اصلی مقاله مقایسه و تفاوت لوله گازی روکار و توکار

به مبحث اصلی مقاله یعنی تفاوت لوله گازی روکار و توکار رسیدیم. همان‌طور که اشاره کردیم انتخاب لوله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که می‌تواند مسیر پروژه‌های ما را به‌طورکلی دگرگون کند. در این قسمت برای راحتی شما عزیزان در مقایسه و همین‌طور پیداکردن تفاوت‌ها جدولی را فراهم کرده‌ایم تا شما عزیزان از آن استفاده کنید و به پاسخ سؤال خود برسید.

 

ویژگی

لوله گازی روکار لوله گازی توکار

فضای اشغالی

بیشتر

کمتر

هزینه نصب

کمتر

بیشتر

دشواری نصب

آسان‌تر

دشوارتر

دسترسی به تعمیرات

بسیار آسان‌تر

بسیار سخت‌تر

ظاهر

نامناسب

مناسب

آسیب‌پذیری در برابر آسیب‌ها

بیشتر

کمتر

نیاز به مجوز ندارد

دارد

مناسب برای فضاهای موقت، لوله‌کشی‌های خارجی و مسیرهای کوتاه

ساختمان‌های مسکونی و تجاری، لوله‌کشی‌های دائمی و همین‌طور مسیرهای بلند

شما عزیزان با استفاده از این جدول می‌توانید به پاسخ سؤالات خود برسید.

خلاصه و ختم کلام در مقاله تفاوت لوله گازی روکار و توکار

به پایان مقاله تفاوت لوله گازی روکار و توکار رسیدیم. در این مقاله به لوله‌های روکار و توکار پرداختیم تا با تفاوت‌های آنها آشنا شویم و به بررسی‌کردن آنها بپردازیم. در این مقاله علاوه بر چیستی این دو مدل به نحوه نصب، مزایا، معایب و همین‌طور کاربردهای این دو مدل پرداختیم. شما عزیزان با استفاده از جدول ارائه شده می‌توانید به‌راحتی به بررسی تفاوت این دو بپردازید و با تفاوت این دو مدل آشنا شوید.

در صورت تمایل می‌توانید وارد سایت اتصالات آنلاین شوید و به خرید لوله گازی API و یا لوله‌های دیگر مانند خرید لوله‌های مانیسمان بپردازید.
فراموش نکنید که شما عزیزان می‌توانید برای دریافت مشاوره رایگان همین حالا با 02166673033 شماره تماس بگیرید تا کارشناسان ما به مشاوره و همین‌طور راهنمایی به شما عزیزان بپردازند.
از اینکه تا آخر مقاله همراه ما بودید سپاس‌گزاریم.

2 دیدگاه در “تفاوت لوله گازی روکار و توکار

  1. کاربر مهمان گفت:

    آیا لوله کشی گازی دچار زنگ‌زدگی می‌شود؟

    1. سلمان‌زاده گفت:

      لوله‌های کشی گازی باید از جنس‌های مناسبی مانند فولاد ضدزنگ یا فولاد گالوانیزه ساخته شوند تا در برابر زنگ زدگی مقاومت کنند. استفاده از مواد مقاوم در برابر شرایط محیطی مختلف، مانند رطوبت و عوامل شیمیایی موجود در خاک یا هوا، می‌تواند از زنگ زدگی لوله‌های کشی گازی جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید