بررسی کاربرد لوله بدون درز
در این مطلب قصد بررسی لوله مانیسمان یا همان لولههای بدون درز و کاربرد لوله بدون درز را داریم. در صورتی که شما نیز قصد دارید با کاربرد لوله مانیسمان یا بدون درز آشنا شوید، پیشنهاد می شود به مطلب زیر توجه نمایید.
معرفی لوله بدون درز
لوله ها تجهیزاتی می باشند که جهت انتقال سیالات، ساخت مخزن های تحت فشار، صنایع نظامی و … به کار می روند. لوله ها از نظر جنس به دو دسته فلزی و غیر فلزی تقسیم می گرند.
از نمونه لوله های فلزی پر کاربرد می توان به لوله های فولادی، مسی، چدنی، آلومینیومی، لوله مانیسمان و سربی اشاره نمود.
از لوله های پرکاربرد عیر فلزی نیز می توان لوله های پلیمری، بتنی، شیشه ای و سفالی را مثال زد. فرآیند ساختن انواع لوله ها با توجه به جنس آن ها متفاوت می باشد.
به طور مثال لوله های پلیمری به طور معمول به شیوه ی اکستروژن پلیمری و تزریق پلاستیک،
و یا لوله های سفالی بتنی به شیوه ی قالب گیری و هم چنین لوله های شیشه ای به شیوه ی قالب گیری شیشه مذاب و لوله های فلزی نیز معمولا به شیوه ی روش اکستروژن تولید می شوند.
لوله های فلزی به طور معمول به دو صورت درزدار و بدون درز یا همان مانیسان تولید می شود. در ادامه ی مطلب قصد بررسی کاربرد لوله مانیسان را داریم.
کاربرد لوله مانیسمان
لولههای بدون درز به نسبت لولههای درزدار داراب مقاومت بیش تری می باشند و استحکام بیشتری در مقابل انواع نیروهای خارجی دارد.
لولههای مانیسان به طور معمول در صنایعی بهکار میروند که شیوه ی اتصال آنها خیلی سخت باشد. نکته اینجا می باشد که این لولهها مقاوم می باشند و هنگام اتصال هیچ گونه آسیبی نمیبینند.
از جمله مهم ترین موارد کاربرد لوله مانیسان می توان استفاده از آن در خطوط فشار قوی، خطوط صنایع غذایی و دارویی، خطوط هیدرولیک، خطوط نفت و گاز و … اشاره نمود.
مهم ترین کاربرد لوله مانیسان
بین انواع کاربرد لوله مانیسان، استفاده از آن در صنعت نفت و گاز دارای اهمیت ویژهای می باشد.
جریان یافتن سیالات مختلف از جمله نفت، گاز و هوای فشرده در سیستم لوله کشی و یا پایپینگ استفاده شده در این صنعت، دارای حساسیت بسیار زیادی می باشد.
دمای زیاد، نیروهای فشاری و هم چنین عوامل خورنده میتواند برای صنعت نفت و گاز ایجاد خطر نماید
به همین جهت بدون درز بودن لوله بدون درز ، آن را به گزینه ی بسیار مناسبی جهت استفاده در شبکه لوله کشی مبدل ساخته است.
تولید لوله بدون درز برای این حوزه بر اساس استانداردهای متفاوتی انجام میگیرد.
افزون بر این صنایع دریایی، دیگ های بخار، تجهیزات هیدرولیک و ذخیره و انتقال گاز هیدروژن هم با استفاده از لوله بدون درز انجام میگیرد.
در همه ی این حوزه ها، استفاده نمودن از لوله بدون درز به جای لوله بدون درز می تواند باعث بروز خطرات جبران ناپذیر و از بین رفتن میزان زیادی سرمایه می گردد.
قیمت لوله درزدار
لوله های بدون درز بر اساس سایز و هم چنین ضخامت آن ها قیمت گذاری می گرند به این شکل که هرچه ضخامت لوله افزایش پیدا نماید قیمت لوله نیز بالا تر می رود.
لوله های مانیسان معمولا در ضخامت های رده ۴۰SCH ساخته می شود. کاربرد لوله مانیسان نیز در لوله کشی های موتورخانه و صنعتی رایج می باشد.
قیمت لوله بدون درز همواره دچار تغییرات زیادی می شود. قیمت لوله درزدار به نسبت لوله بدون درز به جهت وجود درزجوش روی لوله ها پایین تر می باشد.
همچنین بخوانید درباره: مشخصات لوله گاز مانیسمان چیست؟
ساخت لوله مانیسان
در آغاز فرایند ساختن لوله مانیسان لازم است فولاد خام در کوره و حرارت بالا گرم شود و زمانی که فولاد به درجه حرارت مشخص رسید نرم می شود
و توسط وسیله ای به نام لخ پرس سوراخ می شود و بعد به دستگاه اللنگاتور فرستاده می شود تا به شکل گرد در بیاید. مرحله ی بعد نوبت به شلیک سمبه می رسد.
این مرحله دارای بیش ترین تفاوت با تولید دیگر لوله های فولادی می باشد. همگامی که فولاد گداخته شده از مرحله گرمادهی خارج می شود گرم می باشد
و سمبه به طرف فولاد پرتاب می گرد که این پرتاب باعث سوراخ شدن شمش بدون ایجاد هیچ گونه درزی می گردد.
سمبه ها دارای طول دوازده متر بوده و سرعت زیادی دارند که از درون شمش فولادی عبور می کند.
در مرحله ی بعد مرحله تاب گیری می باشد تا در صورتی که طی مراحل قبلی تابی در لوله به وجود آمده باشد، برطرف شده و لوله صاف و یک دست گردد.
در مرحله ی بعد نیز لازم است سر و ته لوله را به شکل گرد در آورد و به اندازه مورد نظر رساند که این کار با دستگاه کشش انجام می گردد و لوله را تحت کشش قرار داده تا به اندازه مورد نظر برسد.
جمع بندی
لولههای بدون درز به نسبت لولههای بدون درز داراب مقاومت بیش تری می باشند و استحکام بیشتری در مقابل انواع نیروهای خارجی دارد.
لولههای مانیسان به طور معمول در صنایعی بهکار میروند که شیوه ی اتصال آنها خیلی سخت باشد.
نکته اینجا می باشد که این لولهها مقاوم می باشند و هنگام اتصال هیچ گونه آسیبی نمیبینند.
از جمله مهم ترین موارد کاربرد لوله مانیسان می توان استفاده از آن در خطوط فشار قوی، خطوط صنایع غذایی و دارویی، خطوط هیدرولیک، خطوط نفت و گاز و … اشاره نمود.
بین انواع کاربرد لوله مانیسان، استفاده از آن در صنعت نفت و گاز دارای اهمیت ویژهای می باشد.
جریان یافتن سیالات مختلف از جمله نفت، گاز و هوای فشرده در سیستم لوله کشی و یا پایپینگ استفاده شده در این صنعت، دارای حساسیت بسیار زیادی می باشد.
دمای زیاد، نیروهای فشاری و هم چنین عوامل خورنده میتواند برای صنعت نفت و گاز ایجاد خطر نماید به همین جهت بدون درز بودن لوله درزدار، آن را به گزینه ی بسیار مناسبی جهت استفاده در شبکه لوله کشی مبدل ساخته است.
تولید لوله مانیسمان برای این حوزه بر اساس استانداردهای متفاوتی انجام میگیرد.